top of page

De gidsen stellen zich graag even voor

Profiel Miloe_edited.jpg

Miloe van Sprang

Vrouwen raken en maken

Er zijn twee redenen waarom er te weinig vrouwen aan de top werkzaam zijn:

  1. Mannen-netwerken zoeken mannen

  2. Als een man aan drie van de vijf eisen voldoet, is ie geschikt vindt ie én solliciteert. Als een vrouw aan twee van de vijf functie-eisen niet voldoet, is ze niet geschikt vindt ze.

 

Op het eerste punt hebben we niet zoveel invloed, op het tweede punt wel. Door vrouwen te raken, kunnen we ze klaar maken om de stap toch te nemen. Het is inmiddels ook mijn persoonlijke missie geworden om te helpen om het aantal vrouwen aan de top te vergroten. Niet om mannen aan de top te ‘verdrijven’, maar om diversiteit te creëren, want dat is aangetoond: een man en vrouw samen aan de top is complementair én een topteam.

 

Een andere driver om bij te dragen aan dit programma ligt in mijn persoonlijke sfeer. Ik ben inmiddels mijn ouders dankbaar (en dat heeft heel lang geduurd) dat zij liever twee zonen hadden gekregen in plaats van twee dochters waar ik de oudste van ben. Het gevoel dat vrouw-zijn er eigenlijk niet mag zijn, maakte van mij een vrouw die zich aanpaste aan de buitenwereld en compenseerde om toch erkend te worden.

 

Ik heb dit patroon kunnen doorbreken en zie mijn eigen twee dochters opgroeien als prachtige vrouwen die mogen zijn wie ze zijn en ik…ik ben een vrouw die vrouw-zijn omarmt. Met deze vrouwen-leiderschapsreis zie je jouw patronen en wat het effect is op jezelf en op je (werk)omgeving. Er zijn geen eisen aan dit programma, alleen de wil om onbevreesd jezelf te zijn.

Profiel Hetty.JPG

Hetty Reijnders

Diep contact met jezelf

Diep contact met de ander

Ik kom uit een nest met prachtige vrouwen. Gedreven en vol ambitie. Helaas zijn zij op één of andere manier niet in staat geweest hun talenten ten volle in de wereld te zetten.   

 

Ik leek dezelfde weg te gaan, vanuit loyaliteit naar hen. Ik leefde dezelfde angst, angst om zichtbaar te zijn. De sleutel tot mijn grote transformatie was een diep zelfinzicht.

 

Het gemis van mijn moeders en mijn intense liefde voor hen werden mijn richtingaanwijzers naar mijn droom, mijn passie….vrouwen (mannen) begeleiden naar de hoogste top van hun kunnen, zodat ze onbevreesd zichzelf kunnen zijn. De thema’s die voor mij erg belangrijk zijn: insluiten en verbinden. Door ons te verbinden, kunnen we samen met mannen tot topprestaties komen.

Profiel Monique.jpg

Monique Goris

Ontwikkelen om de wereld mooier te maken

Bijna 20 jaar geleden ben ik, vanuit een managementfunctie bij een grote organisatie, in het diepe gesprongen om mijn hart te volgen en dat te doen wat ik het allermooiste vind: mensen en organisaties begeleiden in hun ontwikkeling en groei. Met (persoonlijk) leiderschap als belangrijkste thema. Het ontdekken, verdiepen en bekrachtigen van je zelf, je authenticiteit, je eigen autoriteit, je autonomie. Want niemand kan dat wat jij kan. Ieder mens heeft haar eigen unieke kracht, talent, levenspad en bestemming. Het potentieel van je eigen wijsheid zit al in je, het vraagt om (verder) aangeboord en ontdekt te worden.

 

Deze reis is de vervulling van een verlangen wat ik al langer had. Als ik terug kijk eigenlijk al vanaf de middelbare school, toen ik bij het vak maatschappijleer me vol passie bezig hield met thema’s als zelfbewustzijn, macht en invloed, inclusiviteit, systemen en de rol van vrouwen in leiderschap. Deze reis nu te mogen leiden, met drie fantastische vrouwen, is een groot cadeau. Een manifestatie van mijn eigen ontdekkingsreis en groei en van de kracht van vrouwelijk leiderschap.

 

Ik geloof erin dat de wereld meer vrouwelijke leiders verdient, om meer verbinding, synthese, ziel en zakelijkheid en duurzaamheid te creëren. Zodat we van wel-vaart naar wel-zijn kunnen gaan. Dan maken we samen de wereld mooier.

Bommel-Art_BBO0508.jpg

Marijn Talen

Onbevreesd jezelf zijn

Mijn grootste verlangen is onbevreesd mijzelf kunnen zijn. Het is voor mij de essentie. Door te reflecteren op mijzelf en de ander heb ik geleerd om écht contact te maken. Iets wat voor mij heel spannend was. Mijzelf terug trekken en schitteren in afwezigheid is ook een beweging die ik goed kende. Maar ik ben gaan ervaren hoe heerlijk het is om vrij te kunnen bewegen en groeien, zonder oordeel.

Als dochter van gescheiden ouders heb ik diversiteit leren omarmen. Mijn ouders kregen beiden een andere partner die mij leerden dat er ook een andere kijk is op de wereld. Wat wordt het leven ontzettend leuk als er meerdere waarheden mogen zijn. Dit grote cadeau geef ik als coach graag door aan iedere vrouw en man. Om diversiteit te omarmen en gezamenlijk te creëren en te excelleren.

Ik gun iedere vrouw een plek in het licht om onbevreesd zichzelf te kunnen zijn. En zo te kunnen schitteren met al haar talenten en kwaliteiten op weg naar haar eigen top.

bottom of page